tiistai 25. helmikuuta 2014

Kevät vol.1

Ajelin töistä kotiin ja kuuntelin, kuinka kaupallisella radiokanavalla mainostettiin laskiaisherkkuja. Pullia, rokkaa ja blinejä voisi kuulemma valmistaa laskiaisen iloksi. Rokka hautuu mukavasti pari tuntia, kun väki on pulkkamäessä. Aurinko paistoi,  katselin lumetonta peltomaisemaa. Taitaa jäädä mäenlaskut tekemättä pulkalla ja suksilla. Pyörällä voisi yrittää.

Kotiin päästyäni kävin tarkistamassa sinivuokkopuskan. Ei onneksi ollut nuppuja vielä. Huomasin kuitenkin sipulikukkien tunkevan ulos mullasta ja muutamien perennoiden aloittaneen versojen kasvatuksen. Haistelin selvää kevään tuoksua, jota jotkut kyynisemmät ihmiset sanovat mullan lemahdukseksi. Ihan kuin kelloa olisi siirretty kuukaudella eteenpäin.



Pessimisti sisälläni sanoo, että kohta pakastaa ja luntakin varmasti vielä sataa. Sinne jäätyvät kasvien alut ja puiden paisuvat silmut. Nythän on vasta helmikuu! Kevään ei kuulu tulla nyt. Optimisti sanoo tietävänsä tämän, mutta nauttivansa näistä varhaisen kevään ensimmäisistä päivistä. Toinen tai kolmas kevään yritys voi tuoda tullessaan oikean kevään, nyt ovat vuorossa vain alkupalat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti